Buketter

For buketter handler det om at nyde de skønne blomster i den periode du har buketten stående i vasen. Afskårne blomster kommer fra naturen/gartnerier og så snart de bliver klippet og taget med indenfor, forkortes blomsternes liv. Men du kan gøre en del ting selv der forlænger holdbarheden.

Når det kommer til vandet, er temperaturen en afgørende faktor. Har du fået en buket med løgvækster så som Tulipaner, Påskeliljer og Hyacinter så vil koldt vand være en fordel da de er fra de kolde sæsoner og derfor er vant til kulden. De springer derfor heller ikke så hurtigt ud i koldt vand. Har du derimod fået en buket med træagtige stilke, så som Roser, Chrysantemum og Syrener, så trives de bedst i varmt vand. De er vant til varmen så du kan med god ro i sindet give dem det varmeste vand første gang de sættes i vasen. Fordelen ved dette er at varmt vand trækker luften ud fra blomsternes stilke, dette gør at vandet transporteres hurtigere op til blomsterhovedet. Har du fået en blandet buket blomster er lunkent vand en fordel.

Det kan også være en god ide at give din buket holdbarhedsmiddel som vi vedlægger. Holdbarhedsmidlet er en blanding mellem blomsternæring og syre der mindsker pH-værdien og derved nedbryder bakterierne der opstår i vandet. Dog er Tulipaner undtaget.

Når du modtager buketten, sørger vi får at dens stilke er skåret på skrå. Når du skifter vandet på din buket, kan du selv snitte bukettens stilke, så kan blomsterne nemmere optage vandet igen. Er det en hård stilk som fx på en Rose så lav et længere snit. Ved en blødere stilk så som en Gerbera så behøver snittet ikke være så langt, dog minimum 2 centimeter op af stilken. Når du har gjort dette så hæld frisk vand i din rengjorte vase. Når du placerer din buket, så overvej hvor du placerer den. Undgå at stille din buket nær varmekilder, som solen, radiatoren eller varme lamper. Høje temperaturer over længere tid reducerer levetiden. Undgå frisk frugt i nærheden, det er nogle frugter der udskiller ethylen. Ethylen stimulerer modning, også hos blomster.

Få personlig hjælp til dine blomster.